Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον κρεοπώλη μας , ο οποίος είναι σε θέση να απαντήσει στις απορίες μας και να μας δώσει το κατάλληλο κομμάτι κρέατος .
- Πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι πριν και μετά την προετοιμασία ωμού κρέατος, πουλερικών.
- Κρατήστε τα ωμά κρέατα και τα υγρά τους μακριά από άλλα τρόφιμα στο ψυγείο και στους πάγκους.
- Το κρέας που αγοράζουμε πρέπει να μπαίνει το γρηγορότερο στη συντήρηση του ψυγείου.
- Δεν αφήνουμε πολλή ώρα το νωπό κρέας, κιμά ή πουλερικά στο αυτοκίνητο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πιάνουμε πάντα το ωμό κρέας με γάντια για να μη μεταφέρουμε μικρόβια στα σκεύη .
- Πρέπει να χρησιμοποιούμε ειδική σανίδα κοπής για τα ωμά κρέατα , την οποία θα απολυμαίνουμε μετά από κάθε χρήση.
- Αν κόψουμε με μαχαίρι το κρέας , δεν πρέπει μετά να κόψουμε με το ίδιο μαχαίρι κάποιο άλλο υλικό.
- Αν δεν χρησιμοποιήσουμε όλο το κρέας που αγοράσαμε , το συντηρούμε σε καθαρό σκεύος
με σχάρα , για 2-3 ημέρες στο ψυγείο.
- Δεν πλένουμε το κρέας πριν το μαγείρεμα , διότι το νερό απομακρύνει από το κρέας τις ουσίες που το κάνουν γευστικό και αρωματικό.
Υπάρχουν συγκεκριμένες θερμοκρασίες για τα κρέατα. Ο βαθμός ψησίματος που θα πρέπει να φτάσει το κάθε τρόφιμο στο εσωτερικό του, ώστε να είναι ασφαλές για κατανάλωση. Η ασφαλής εσωτερική θερμοκρασία που θα πρέπει να έχουν στο τέλος του μαγειρέματός τους είναι 70 με 75°C.
- Τα μικρόβια σκοτώνονται κατά το μαγείρεμα όταν το κοτόπουλο φτάσει σε μια εσωτερική θερμοκρασία 74 ° C (165 ° F).
- Χρησιμοποιήστε ξεχωριστά σκεύη για το μαγείρεμα. Ποτέ μην βάζετε μαγειρεμένο φαγητό σε ένα πιάτο που έχετε ακουμπήσει ωμό κρέας, πουλερικά .
- Οι συστάσεις για θερμοκρασίες ψησίματος :
- Πουλερικά: 74 ° C
- Μπριζόλες και ψητά βοδινού, μοσχαρίσιου, χοιρινού και αρνιού: 63 ° C
- Αλεσμένο μοσχάρι, μοσχάρι, χοιρινό και αρνί: 63 ° C
- Πρέπει να είστε βέβαιοι ότι οι επιφάνειες της κουζίνας και τα χέρια σας είναι καθαρά, για να αποτρέψετε την εξάπλωση βακτηρίων
- Πλύνετε τις επιφάνειες κοπής ξεχωριστά από άλλα πιάτα και σκεύη σε ζεστό σαπουνόνερο, γιατί μπορεί να γίνουν ένα έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια εάν δεν καθαρίζονται προσεκτικά
- Μην χρησιμοποιείτε παλιές επιφάνειες κοπής με ρωγμές ή βαθιές εκδορές, επειδή τα βακτήρια ενδέχεται να κρύβονται σε αυτές τις ρωγμές
- Μην χρησιμοποιείτε πετσέτα πιάτων για να σκουπίσετε τα χέρια σας μετά την προετοιμασία του ωμού κρέατος, πουλερικών, ψαριών ή αυγών
- Τα βακτήρια μπορούν να μολύνουν τις πετσέτες και να εξαπλωθούν στη συνέχεια στα χέρια