Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον κρεοπώλη μας , ο οποίος είναι σε θέση να απαντήσει στις απορίες μας και να μας δώσει το κατάλληλο κομμάτι κρέατος .

  • Πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι πριν και μετά την προετοιμασία ωμού κρέατος, πουλερικών.
  • Κρατήστε τα ωμά κρέατα και τα υγρά τους μακριά από άλλα τρόφιμα στο ψυγείο και στους πάγκους.
  •  
  • Το κρέας που αγοράζουμε πρέπει να μπαίνει το γρηγορότερο στη συντήρηση του ψυγείου.
  • Δεν αφήνουμε πολλή ώρα το νωπό κρέας, κιμά ή πουλερικά στο αυτοκίνητο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πιάνουμε πάντα το ωμό κρέας με γάντια για να μη μεταφέρουμε μικρόβια στα σκεύη .
  • Πρέπει να χρησιμοποιούμε ειδική σανίδα κοπής για τα ωμά κρέατα , την οποία θα απολυμαίνουμε μετά από κάθε χρήση.
  • Αν κόψουμε με μαχαίρι το κρέας , δεν πρέπει μετά να κόψουμε με το ίδιο μαχαίρι κάποιο άλλο υλικό.
  • Αν δεν χρησιμοποιήσουμε όλο το κρέας που αγοράσαμε , το συντηρούμε σε καθαρό σκεύος

με σχάρα , για 2-3 ημέρες στο ψυγείο.

  • Δεν πλένουμε το κρέας πριν το μαγείρεμα , διότι το νερό απομακρύνει από το κρέας τις ουσίες που το κάνουν γευστικό και αρωματικό.
  •  

Υπάρχουν  συγκεκριμένες θερμοκρασίες για τα κρέατα. Ο  βαθμός ψησίματος που θα πρέπει να φτάσει το κάθε τρόφιμο στο εσωτερικό του,   ώστε να είναι ασφαλές για κατανάλωση.  Η ασφαλής εσωτερική θερμοκρασία που θα πρέπει να έχουν στο τέλος του μαγειρέματός τους είναι 70 με 75°C.

  • Τα μικρόβια σκοτώνονται κατά το μαγείρεμα όταν το κοτόπουλο φτάσει σε μια εσωτερική θερμοκρασία 74 ° C (165 ° F).
  • Χρησιμοποιήστε ξεχωριστά σκεύη για το μαγείρεμα. Ποτέ μην βάζετε μαγειρεμένο φαγητό σε ένα πιάτο που έχετε ακουμπήσει ωμό κρέας, πουλερικά .
  • Οι συστάσεις για θερμοκρασίες ψησίματος : 
  • Πουλερικά: 74 ° C 
  • Μπριζόλες και ψητά βοδινού, μοσχαρίσιου, χοιρινού και αρνιού: 63 ° C
  • Αλεσμένο μοσχάρι, μοσχάρι, χοιρινό και αρνί: 63 ° C
  • Πρέπει να είστε βέβαιοι ότι οι επιφάνειες της κουζίνας και τα χέρια σας είναι καθαρά, για να αποτρέψετε την εξάπλωση βακτηρίων
  • Πλύνετε τις επιφάνειες κοπής ξεχωριστά από άλλα πιάτα και σκεύη σε ζεστό σαπουνόνερο, γιατί μπορεί να γίνουν ένα έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια εάν δεν καθαρίζονται προσεκτικά
  • Μην χρησιμοποιείτε παλιές επιφάνειες κοπής με ρωγμές ή βαθιές εκδορές, επειδή τα βακτήρια ενδέχεται να κρύβονται σε αυτές τις ρωγμές
  • Μην χρησιμοποιείτε πετσέτα πιάτων για να σκουπίσετε τα χέρια σας μετά την προετοιμασία του ωμού κρέατος, πουλερικών, ψαριών ή αυγών
  • Τα βακτήρια μπορούν να μολύνουν τις πετσέτες και να εξαπλωθούν στη συνέχεια στα χέρια
  •  
Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

επάνω