ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ :
Α)
4 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. μέλι
100 ml σάλτσα σόγιας
50 ml ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
4 κ.γ. θυμάρι ξερό
4 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. πασατέμπο καθαρισμένο
2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Β)
150 ml ελαιόλαδο
ξύσμα από δύο ακέρωτα πορτοκάλια
χυμό από δύο πορτοκάλια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Γ)
2 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.γ. κάρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
Δ)
1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/4 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. τσίλι σκόνη
1/4 κ.γ. κουρκουμά
. Μαρινάδα με πορτοκάλι και ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2. Μαρινάδα με κύμινο και κανέλα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ξύσμα από ένα lime
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3. Μαρινάδα με γιαούρτι και κόλιανδρο
- 100g γιαούρτι στραγγιστό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- χυμό ενός λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
ΧΟΙΡΙΝΟ :
Α)
150 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. χυμό λεμονιού
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο
Β)
250 γρ. αλάτι, χονδρό
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. πιπέρι
3-4 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. θυμάρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Γ)
100 γρ. κέτσαπ
1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκαλί
2 κλαδάκια θυμάρι ή λεμονοθύμαρο
200 ml ξύδι βαλσαμικό
3 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. ροζ πιπέρι
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά ψιλοκομμένη
1 κ.γ. αλάτι
60 ml ηλιέλαιο
1. Μαρινάδα με κρασί και κόλιανδρο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι σε κόκκους
2. Μαρινάδα με πορτοκάλι και μέλι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3. Μαρινάδα με μπύρα και κρεμμύδι
- 1 ποτήρι μπύρα
- 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4. Μαρινάδα με ρίγανη και μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
- 1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΜΟΣΧΑΡΙ :
Α)
1 φλ. λάιμ
Ξύσμα από 2 λάιμ
2 κ.σ. δυόσμο
2 κ.σ. θυμάρι
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. δενδρολίβανο
1/2 φλ. ξύδι βαλσαμικό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ. πιπέρι
Β)
125 ml. σάλτσα σόγιας
50 γρ. λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. χυμό λεμονιού φρέσκο
4 κ.σ. νερό
1 κ.γ. πιπεριά καυτερή πράσινη πολύ ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Γ)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 μικρά κρεμμύδια φρέσκα (μόνο το πράσινο μέρος)
4 φύλλα δάφνης κομμένα
2 λεμόνια ψιλοκομμένα μαζί με τη φλούδα
2 κ.γ. λιωμένο βούτυρο
Αλάτι θαλασσινό
Πιπέρι πράσινο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΑΡΝΙ :
1. Μαρινάδα με θυμάρι, σκόρδο και κρεμμύδι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι
- Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
2. Μαρινάδα με μέντα και λεμόνι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
- Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
3. Μαρινάδα με γιαούρτι και φασκόμηλο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 100γρ γιαούρτι
- 3 κλωναράκια φασκόμηλο