Αδειοδότηση Κρεοπωλείων
Αριθμ. 464/92592 – ΦΕΚ Β 2111 – 01.08.2014 Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας παρασκευαστηρίου καταστημάτων λιανικής πώλησης κρεάτων (κρεοπωλεί …
Εγγραφα σε Περίπτωση Ελέγχου
Έγγραφα άδειας / πιστοποίησης Άδεια λειτουργίας καταστήματος Έγγραφα από Δήμο/Περιφέρεια Άδεια ή βεβαίωση επαγγελματικής ικανότητας κρεο …
Βασικά Βιβλία – Αρχεία που πρέπει να τηρεί ένα Κρεοπωλείο
Βασικά βιβλία / αρχεία που πρέπει να τηρεί ένα κρεοπωλείο 1. Λογιστικά βιβλία / φορολογικά βιβλία Βιβλίο εσόδων – εξόδων (ή διπλογραφικό σύστη …
Βασικά Νομοθετικά Σημεία για Εμπορικές Σημάνσεις
Βασικά νομοθετικά σημεία ΚΥΑ 1384/41923/2018 — καθορίζει τα επιπλέον μέτρα για επισήμανση και ιχνηλασιμότητα του κρέατος, σύμφωνα με τους Καν …
Βασικά Σημεία για τους Πίνακες Αλλεργιογόνων σε Κρεοπωλεία
1. Νομοθεσία Η υποχρέωση αυτή πηγάζει από τον Κανονισμό (ΕΕ) 1169/2011 σχετικά με την ενημέρωση των καταναλωτών για τα τρόφιμα, που ισχύει κα …
ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΟΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ
Βασικές κατηγορίες Όρος – Ποια ηλικία έχει συνήθως – Χαρακτηριστικά Μοσχάρι γάλακτος : Περίπου έως 6‑8 μηνών · ζώο που δεν έ …
Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης Κρεοπωλείου
Σκοπός: Η γνώμη σας είναι πολύτιμη! Παρακαλούμε αφιερώστε 2 λεπτά για να μας βοηθήσετε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. 1. Πόσο συχνά επισκέ …
ΜΕΡΗ ΒΟΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Παρακάτω θα βρεις έναν συνοπτικό οδηγό για τα βασικά μέρη του μπροστινού και πίσω μισού του μοσχαριού και ποιες είναι οι κατάλληλες «μαγειρι …
Νομοθεσία για Ζυγαριές
Οδηγία 2014/31/ΕΕ αφορά τα μη αυτόματα ζυγιστικά όργανα (“non-automatic weighing instruments” – NAWI). Θέτει βασικούς κανόνες για τις απαιτ …
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ
Η σχετική νομοθεσία είναι η Υ.Α. 306272/2008 (ΦΕΚ Β’ 1483/29‑7‑2008), που αφορά τη ρύθμιση θεμάτω …
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Τι είναι και τι ζητείται Τα ταμειακά συστήματα / μηχανές (φορολογικές ταμειακές μηχανές …
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (π.χ. κρεοπωλεία) υπάγονται στις διατάξεις που απαιτούν πιστοποιητικό υγε …
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ
Η νομοθεσία για τις τιμές των κρεάτων στην Ελλάδα εμπλέκει διάφορα νομικά πλαίσια — εθνικά και ευρωπαϊκά — τα οποία αφορούν την επισήμανση, …
ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ
1. Γενικά πλαίσια & κανονισμοί Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων: να εφαρμόζονται οι γενικοί κανόνες της ΕΕ και της Ελλάδας, όπως ο Κανονισμό …
ΠΤΥΧΙΑ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΡΕΟΠΩΛΗ
1. Επαγγελματική Ικανότητα / Πτυχίο Κρεοπώλη Υπάρχει ειδική επαγγελματική κατάρτιση και πτ …
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΦΕΤ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Υποχρεωτικά Σεμινάρια ΕΦΕΤ για Χειριστές Τροφίμων (Επίπεδο 1) Ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) απαιτεί από το προσωπικό που έρχεται σ …
ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ (Καν. ΕΕ 1760/2000, Καν. ΕΕ 1337/2013).
1. Κανονισμός (ΕΕ) 1760/2000 — Ιχνηλασιμότητα βόειου κρέατος Ο Κανονισμός (ΕΕ) 1760/2000 καθορίζει ότι για το νωπό βοδινό κρέας, η ιχνηλασιμ …
Τι να έχω σε Έλεγχο…
Τα απαραίτητα αρχεία – φάκελοι που πρέπει να υποδεικνύονται από τις επιχειρήσεις κατά τους ελέγχους υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν ως εξής: …
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Ρόλος: Ο τεχνικός ασφαλείας είναι ο ειδικός που αναλαμβάνει να εκτιμήσει, να προβλέψει και να προλάβει επαγγελματικούς κινδύνους στον χώρο ερ …
ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
1. ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) Κύριος φορέας για θέματα επισήμανσης, ασφάλειας τροφίμων, επιμόλυνσης, διαφήμισης, παραστατικών, συ …
]