Οι συνδυασμοί μυρωδικών – μπαχαρικών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το μοσχάρι κατσαρόλας είναι πάρα πολλοί. 

  • Τα μυρωδικά που του ταιριάζουν είναι η ρίγανη, η δάφνη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, ο μαϊντανός, το σέλινο, ο δυόσμος, η μαντζουράνα, ο άνηθος, ο μάραθος, ο φρέσκος κόλιανδρος.
  • Από τα μπαχαρικά που του ταιριάζουν πολύ είναι το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το κύμινο, οι πάπρικες, τα πιπέρια, η κανέλα, το μοσχοκάρυδο, κεδροκούκουτσα, ακόμη και το μαχλέπι ή η μαστίχα.

Για λεμονάτο

  •  Δεντρολίβανο με ρίγανη ή θυμάρι και ξερός χοντροκοπανισμένος κόλιανδρος.
  • Γαρίφαλο με κεδροκούκουτσα, κανέλα και τζίντζερ ή φλούδα πορτοκαλιού. 
  • Φρέσκος κόλιανδρος με μαϊντανό και πράσινο πιπέρι ή πιπέρι Σετσουάν ή ξύσμα λεμονιού.
  • Μαχλέπι με μαστίχα και φρέσκο δυόσμο ή μαντζουράνα.

Για κοκκινιστά 

  • Μπαχάρι με δάφνη, μοσχοκάρυδο και μαϊντανό.
  • Ρίγανη, δυόσμος και φλούδα πορτοκαλιού.
  • Δάφνη με μπαχάρι και φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός.
  • Κύμινο με μπαχάρι, δάφνη και μαϊντανό.

Για κρασάτα

  • Μπαχάρι, δάφνη, δεντρολίβανο.
  • Μπαχάρι, δάφνη, κανέλα, γαρίφαλο.
  • Θυμάρι και μαϊντανός.
  • Μαντζουράνα με μοσχοκάρυδο και τζίντζερ.
  • Ρίγανη και φλούδα πορτοκαλιού.

Για σάλτσες αυγολέμονου

  • Μάραθος ή άνηθος, πράσινο πιπέρι.
  • Φρέσκος και ξερός κόλιανδρος, μαϊντανός.
  • Δυόσμος με πράσινο πιπέρι και λίγο καρδάμωμο.
  • Ξύσμα λεμονιού ή νεραντζιού και, αν θέλουμε, ξερός κόλιανδρος.

Για χοιρινό κρέας: Κύμινο, σέλινο, κόλιανδρος, μάραθος, μουστάρδα σκόνη, πάπρικα, θρούμπι, φασκόμηλο.

  • Το σκόρδο είναι υπέροχο στο χοιρινό κρέας, ειδικά στις χοιρινές μπριζόλες. Είναι αλμυρό και ενισχύει γευστικά την γεύση του κρέατος.
  • Το φασκόμηλο και το χοιρινό είναι ένα υπέροχο ζευγάρι. Η γεύση του φασκόμηλου είναι γήινη και ζεστή. Σε συνδυασμό με την γλυκιά και ήπια γεύση του χοιρινού κρέατος δημιουργείται μια ενδιαφέρουσα αντίθεση που θα σας ενθουσιάσει.

Για το κοτόπουλο: Μαϊντανός, σκόρδο, κρεμμύδι, πάπρικα, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, κάρυ, δάφνη, βασιλικός, σαφράν.

  • Το σκόρδο πάει με όλα! Στο κοτόπουλο και σε συνταγές πουλερικών προσθέστε μικρότερη ποσότητα απ’ότι θα προσθέτατε στο βόειο ή χοιρινό κρέας.
  • Αν θέλετε ένα καπνιστό αποτέλεσμα, η πάπρικα είναι το μπαχαρικό που χρειάζεστε! Προσθέτει υπέροχη γεύση και ζωηρό χρώμα στο ολόλευκο κοτόπουλο σας.
  • Το κοτόπουλο και το δεντρολίβανο είναι ένα εμβληματικό ζευγάρι που θα το δοκιμάσετε, από το πιο ακριβό εστιατόριο, μέχρι το δείπνο της γιαγιάς… Το δεντρολίβανο είναι δροσερό και ξυλώδες για αυτό χρησιμοποιήστέ το στις σωστές αναλογίες.
Share
επάνω